iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai Motor Group-erevoorzitter Mong-Koo Chung opgenomen in Automotive Hall of Fame

De erevoorzitter van Hyundai Motor Group, Mong-Koo Chung, is opgenomen in de Automotive Hall of Fame. De benoeming staat ook wel bekend als de hoogste eer van de auto-industrie. Chung is de eerste Koreaan die de onderscheiding ontvangt.

Volgens de Automotive Hall of Fame heeft het succes van Hyundai Motor Group veel te danken aan erevoorzitter Mong-Koo Chung en is zijn nalatenschap vergelijkbaar met dat van andere legendarische personen in de branche die autobedrijven hebben opgericht of geleid naar wereldwijde groei en bekendheid. Onder Chungs leiderschap is de Hyundai Motor Group uitgegroeid tot de op vier na grootste autogroep ter wereld. Een prestaties die aan hem te danken is, is bijvoorbeeld de overname van Kia Motors Corporation door Hyundai Motor Group. Ook realiseerde Chung groei van Hyundai Motor Group met nieuwe fabrieken in belangrijke regio's, zoals de Verenigde Staten, Europa, China, India, Brazilië en Rusland. Daarnaast creëerde hij een zeer efficiënte, verticaal geïntegreerde bedrijfsstructuur die alles produceert: van staal tot voertuigen.

Evolutie slimme mobiliteit

In plaats van erevoorzitter Mong-Koo Chung was zijn zoon, Hyundai Motor Group-voorzitter Euisun Chung, aanwezig. Hij nam de trofee in ontvangst en hield een toespraak namens zijn vader. ‘Erevoorzitter Chung heeft de Hyundai Motor Group vanaf het begin uitgebouwd tot de vijfde grootste autofabrikant ter wereld. Als mijn vader hier was, zou hij zeggen dat hij deze eer te danken heeft aan alle medewerkers, dealers en onze fantastische klanten’, aldus Euisun Chung. Ook gaf Chung zijn visie op de toekomst. ‘Terwijl Hyundai de uitdagingen en kansen van de 21ste eeuw omarmt, blijven wij naar uitmuntendheid streven, conventies uitdagen en de evolutie van slimme mobiliteit leiden. We zullen Progress for humanity realiseren’, zei hij.

Voorzitter Euisun Chung tijdens de uitreiking

Potentieel waterstof erkennen

Tijdens de ceremonie werd als eerbetoon aan erevoorzitter Chung tevens een film getoond over zijn prestaties en zijn bijdragen aan de auto-industrie. De aanwezige Hyundai NEXO en IONIQ 5 belichaamden de inspanningen van erevoorzitter Chung om de technologie voor waterstofvoertuigen met brandstofcel en elektrificatie te bevorderen in de auto-industrie. Erevoorzitter Chung erkende al vroeg het potentieel van waterstofenergie en moedigde de ontwikkeling van waterstof-elektrische voertuigen met brandstofcel aan – ver voor andere fabrikanten ermee begonnen. Daardoor kon Hyundai al in 2013 ’s werelds eerste massa-geproduceerde waterstof-elektrische voertuig introduceren.

Over de Automotive Hall of Fame

De Automotive Hall of Fame in Dearborn, Michigan (Verenigde Staten), roemt diegenen die een opmerkelijke bijdrage hebben geleverd aan de auto-industrie – tot nu toe al bijna 800 mannen en vrouwen van over de hele wereld. Meer informatie over de Automotive Hall of Fame staat op www.automotivehalloffame.org, Facebook en Instagram.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen