Hyundai IONIQ 'Best in Class' volgens Euro NCAP

De Hyundai IONIQ is door de Europese veiligheidsorganisatie Euro NCAP onderscheiden als 'Best in Class 2016'. In de categorie ‘Compacte gezinsauto’ scoort de Hyundai IONIQ het beste van alle in 2016 geteste auto’s.

Als beste in zijn klasse laat de IONIQ zien dat hij in de onafhankelijke crashtests beter heeft gepresteerd dan zijn concurrenten. Omdat de eisen voor de sterren in de test elk jaar hoger liggen, wordt de beste in zijn klasse-vergelijking alleen per kalenderjaar gemaakt. Dit verzekert dat alle auto’s aan de hand van dezelfde normen worden beoordeeld.
 
Maximumscore
Het beste in zijn klasse-predicaat wordt toegekend op basis van vier categorieën: bescherming van volwassen inzittenden, bescherming van kinderen in de auto, voetgangersbescherming en Safety Assist. De Hyundai IONIQ behaalde in alle vier categorieën de maximumscore. Daarmee bewijst de IONIQ dat het een van de veiligste modellen in zijn segment is.
 
Veiligheid verzekerd
De geweldige resultaten in de Europ NCAP-veiligheidstest gelden voor alle IONIQ-modellen. Of je nu in de IONIQ Hybrid stapt, op weg gaat met de IONIQ Electric stapt of volgend jaar kiest voor de IONIQ Plug-in: je bent verzekerd van een veilige auto!
 
Benieuwd naar de volledige testresultaten? Bekijk de officiële resultaten van Euro NCAP.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties