iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Sssssst ... dit is de fluisterstille cabine van Hyundai

Elektrische auto’s zijn opvallend stil. Logisch, want het geluid van een ronkende benzine- of dieselmotor ontbreekt. Wel dringt vaak nog ander geruis door in de cabine, zoals de rolgeluiden van de banden en de wind die langs de auto waait. Hyundai doet er alles aan om ook die geluiden terug te dringen en een fluisterstille cabine te creëren voor toekomstige modellen. En daar zijn we aardig in geslaagd.

Bij de ontwikkeling en de bouw van zijn modellen besteedt Hyundai veel aandacht aan een goede geluidsisolatie. RANC (Road Noise Active Noise Control) gaat nog een stap verder. Deze door Hyundai ontwikkelde technologie maakt het mogelijk ongewenste geluiden in de cabine nog verder te reduceren. Uitvoerige tests wijzen uit dat het geluidsniveau in een Hyundai met RANC met 3 dB daalt. Dat is ongeveer de helft ten opzichte van het geluidsniveau in een auto zonder RANC.

Uitvoerige tests wijzen uit dat het geluidsniveau in een Hyundai met Road Noise Active Noise Control (RANC) met 3 dB daalt.

Stilte in auto steeds belangrijker

Hyundai is al zes jaar bezig om de RANC-technologie te perfectioneren en klaar te stomen voor massaproductie. De stilte in voertuigen wordt namelijk steeds belangrijker naarmate de verbrandingsmotor geleidelijk wordt vervangen door elektrische aandrijving. Nu al telt de Hyundai-familie zes geëlektrificeerde modellen en dat aantal groeit nog steeds.

Ontdek onze elektrische modellen

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen