iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Bob de Jong brengt spanning weer terug in klassement

Na zijn vijfde plaats in de ELE Rally heeft Bob de Jong weer iets van zijn verloren terrein teruggewonnen. In de Vechtdal Rally, de derde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap, knokte de regerend kampioen zich in zijn Hyundai i20 R5 naar een knappe derde plaats en bracht daarmee de spanning weer terug in het algemeen klassement. Daarin bezet Bob de Jong nu de derde plaats achter koploper Gertjan Kobus en de nummer twee Jan de Winkel. Bekijk hieronder een impressie van de rally.

Verhitte strijd

In en rond Hardenberg vochten de kanshebbers op de titel een verhitte strijd uit – letterlijk en figuurlijk. In de auto’s liep de temperatuur op tot zo’n 60 graden. ‘Probeer dan maar eens het hoofd koel te houden en te focussen’, aldus Bob de Jong. Bovendien kende de korte rally, met slechts twee rondes van vijf klassementsproeven, een start met veel incidenten waardoor het lastig was in een goede flow te komen.

Hans Weijs pakte direct na de start de leiding, met Jim van den Heuvel kort daarachter. De twee Hyundai-rijders Kevin van Deijne en Bob de Jong gingen meteen de onderlinge strijd om de derde plaats aan. Op de derde proef wist Bob de Jong de derde plaats van Van Deijne over te nemen. Niet veel later kampte Kevin van Deijne met technisch malheur, waarna De Jong met succes de derde plaats wist te verdedigen.